Servicii

Reconditionare, Raschetare, Slefuire si Montaj parchet Bucuresti si imprejurimiRaschetare parchet

Raschetarea parchetului este o operatiune care se aplica la parchetul din lemn masiv sau la parchetul din lemn stratificat.

Raschetarea parchetului consta in inlaturarea straturilor vechi de palux, ceara sau lac si aducerea parchetului la o forma cat mai neteda slefuindu-l pana la disparitia zgarieturilor si a celorlalte imperfectiuni. Astfel vom avea un parchet vechi, dar care va arata ca nou.

Operatiunea de raschetare a parchetului se face in doua etape:

1. Curatarea in profunzime a parchetului
2. Slefuirea cu banda abraziva

Societatea noastra foloseste o gama profesionala de unelte de slefuit cu banda abraziva si aspirator ce impiedica raspandirea pulberii si depunerea acesteia pe usi, pereti, lustre etc.

Cand operatiunea de slefuire a parchetului este incheiata se va trece la chituirea parchetului acolo unde este cazul, apoi la aplicarea baitului si la lacuirea parchetului in doua sau mai multe straturi.


Chituire Parchet

Chituirea parchetului se face pentru a masca aspectul inestetic al spatiilor dintre parchet si prag sau parchet si tocul usii.
In procesul de chituire a parchetului se foloseste un chit pentru umplerea rosturilor. Acest chit se preteaza a fi folosit in spatii de pana la 7mm la imbinarile dintre lamelele de parchet. Chitul este lasat sa se intareasca si apoi este slefuit inainte de aplicarea baitului si a lacului.


Grunduire Parchet

Din rationamente economice si de rezistenta la schimbarea frecventa a umiditatii se aplica grunduri acrilice inaintea aplicarii oricarui strat de lac.
Procesul de grunduire este procesul care confera parchetului elasticitate, pastreaza culoarea naturala a lemnului si este mai economic. Grundul evita ca la schimbarile de umiditate sa crape lemnul. Practic, fiind elastic, grundul se misca odata cu parchetul, dand voie acestuia sa se distanteze doar la imbinari.


Lacuire Parchet

Lacuirea parchetului este un procedeu tehnic ce ajuta la protejarea parchetului, creste rezistenta acestuia la uzura si deformare ajutand crearea unei suprafete plane rigide si ii usureaza intretinerea.
Astazi, lacurile pentru parchet sunt pe baza de rasini poliuretanice, foarte rezistente si subtiri.
Lacurile cele mai des folosite sunt cele pe baza de solvent sau pe baza de apa. Cele pe baza de apa au avantajul ca se usuca rapid, nu miros, continutul de compusi organici volatili este mic, peliculele isi pastreaza luciul si culoarea in timp, aplicarea se face fara defecte.

Cea mai importanta parte in procesul de lacuire este pregatirea corecta a suprafetelor. Parchetul care urmeaza a fi lacuit trebuie sa fie foarte curat, fara urme de alte substante sau grasimi si curatat in prealabil de praf cu o carpa. Inaintea lacuirii, parchetul trebuie slefuit pentru a indeparta orice urma din lacul vechi si pentru a ineparta neregularitatile si defectele suprafetei acestuia. Este recomandabil ca lacuirea sa se faca in urma procedeului de raschetare si finisare a parchetului astfel asigurandu-se o calitate superioara a suprafetei de lacuit. Se recomanda sa fie aplicate cel putin 2-3 straturi de lac peste parchet pentru a-i oferi atat un luciu frumos cat si o durata de viata indelungata. Intre lacuiri se slefuieste stratul de lac cu un smirghel fin pentru a pregati suprafata de contact pentru urmatorul strat de lac.